Afbeeldingen comprimeren: verbeter je SEO

5 augustus 2016 Zoekmachine optimalisatie
Afbeeldingen comprimeren

Een belangrijke factor voor je Google ranking is de snelheid van je website. De reden is simpel: hoe langer het duurt voordat je website geheel geladen is, hoe groter de kans is dat iemand afhaakt. Vergeet daarom niet om de afbeeldingen van je website te comprimeren, aangezien het vaak de boosdoener is bij langzame websites.  Deze blog legt uit wat het betekent en wij geven een tip hoe je het kan toepassen in WordPress.

Afbeeldingen comprimeren, wat betekent het?

Bij het comprimeren van afbeeldingen wordt de bestandsgrootte verkleind zonder beeldkwaliteit te verliezen door overbodige (meta-)data in het bestand te verwijderen. Het zoek als ware naar het juiste balans. Afhankelijk van het origineel kunnen de besparingen soms wel oplopen tot 70% en 80% en kan het de laadtijd soms wel met seconden verkleinen. Betere laadtijd > betere score bij Google > betere positie in Google. Bovendien, nog belangrijker, heeft het een positieve invloed op het gebruikersgemak.

In WordPress afbeeldingen comprimeren

Een heel handige en goede tool voor het comprimeren van afbeeldingen in WordPress is de plugin van TinyPNG. Het instellen van de plugin gaat heel gemakkelijk, nadat je via de site API key hebt aangevraagd. Deze plugin comprimeert automatisch alle nieuwe toegevoegde afbeeldingen aan je site. Uiteraard kun je ook alle afbeeldingen die al zijn geüpload comprimeren. De eerste 500 optimalisaties zijn gratis (en dat is voor de meeste websites meer dan genoeg). Uiteraard zijn andere manieren beschikbaar, zoals de plugin WP Smush, maar de TinyPNG methode zijn wij gewend bij Fanatiek Media en zeer tevreden over.

Contact ons!

Wil je aan de slag met je website en heb je hulp nodig of ben je op zoek naar een website bouwer? Neem dan gelijk vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je fanatiek!